Bezpieczna pożyczka z MiniCredit
MiniCredit to firma, która została założona w 2008 roku w Estonii i rozpoczęła działalność na rynku pożyczek konsumenckich. Dzięki prężnemu rozwojowi, z roku na rok skutecznie rozszerzała swoją działalność i obecnie funkcjonuje również m.in. w Hiszpanii, na Łotwie czy w Gruzji.
2016-11-29, 13:42

W Polsce firma rozpoczęła swoją działalność w 2010 roku i obecnie jest uznawana za jednego z najbardziej rzetelnych pożyczkodawców, przede wszystkim dlatego, iż działa zgodnie z ideą bezpiecznego pożyczania.

pożyczka konsumencka

Na czym polega ta idea?

Responsible lending, czyli odpowiedzialne pożyczanie, to idea, które w dobie dużej popularności firm udzielających pożyczki konsumenckie bardzo się rozpowszechniła. Termin ten stosuje się do strategii biznesowych, które we wszelkich podejmowanych działaniach stosują zasadę wzmożonej odpowiedzialności.

Idea bezpiecznego pożyczania w MiniCredit

Firma MiniCredit to instytucja finansowa, która w swojej działalności kieruje się właśnie zasadami responsible lending. Przedsiębiorstwo udziela pożyczek zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa i dba o zapewnienie najwyższych standardów obsługi klienta. Zasady, na jakich udzielane są pożyczki są przejrzyście zaprezentowane, dzięki czemu każdy klient wie, co podpisuje i na jakich warunkach jest mu udzielana pożyczka. Kierowanie się zasadami bezpiecznego pożyczania umożliwia firmie również budowanie silnej pozycji na rynku pożyczek konsumenckich i pozwala tworzyć partnerskie relacje z konsumentami.

MiniCredit, jako rzetelny pożyczkodawca, w swojej działalności kieruje się poniższymi zasadami:

• oferuje czytelną i przejrzystą umowę o pożyczkę z jasno określonymi całkowitym kosztem pożyczki, opłatami za nieterminową spłatę, a także ewentualnymi opłatami dodatkowymi,
  • gwarancją prawa do odstąpienia od umowy w ciągu 14 dniu od daty jej podpisania,
  • zapewnia elastyczny okres pożyczkobrania i umożliwia przesunięcie terminu spłaty,
  • możliwością zaciągnięcia wyłącznie jednej pożyczki w danym okresie czasu,
  • oceną ryzyka wynikająca z zaciągnięcia pożyczki,
  • posiadaniem na stronie kalkulatora kredytowego, który pozwala na wyliczenie wszelkich kosztów pożyczki związanych z zaciągnięcie zobowiązania na dany okres czasu.

Korzyści z pożyczki w MiniCredit

Pożyczka w MiniCredit dla pożyczkobiorcy wiąże się przede wszystkim z pełną informacją dotyczących zasad pożyczki. Firma w sposób zrozumiały prezentuje wszelkie niezbędne dane na jej temat, takie jak kwota pożyczki, okres obowiązywania umowy oraz dane na temat kosztów dodatkowych, wynikających m.in. z nieterminowej spłaty. Dzięki temu pożyczkobiorca ma pewność, iż został poinformowany o wszystkim, co dotyczy jego zobowiązania.

Dowiedz się więcej na temat działalności MiniCredit na stronie https://mini-credit.pl

Adrianna Wójcik